Translate

fredag den 22. januar 2016

Kort over danske oste-butikker

Danske ostehandlere har længe været i krise. Og årsagerne er mange: Stigende priser på lejemål i de store byer. Supermarkedernes fremmarch. For lille avance. Utilstrækkelig markedsføring og distribution, herunder brug af nettet. Barrierer for generationsskifte og overdragelse af virksomheder. 

 Danske ostebutikker
Kort over danske ostebutikker (klik)

Men den vigtigste grund har nok været, at den danske forbruger ikke ville betale prisen for god håndværksost, men hellere nøjes med et industrielt plasticprodukt til den halve pris fra den lokale Netto.

En artikel i Politiken fra 2006, "Ostehandlerne drejer nøglen om", giver et meget godt indtryk af tendensen de seneste år.

På det seneste er tendensen imidlertid vendt. Forbrugerne har opdaget, at dansk ost (også) kan være et kvalitetsprodukt, og de er i højere grad villige til at betale den nødvendige pris.

Der er mange om at dele æren for den udvikling:
  • Danske kokke og danske restaurater, i særdeleshed Noma, der har skabt øget fokus på lokalt producerede kvalitetsprodukter.
  • Danske uafhængige mejerier, der stædigt har udviklet nye produkter og forbedret de gamle.
  • Arla, der med initiativet "Arla Unika" har kastet sig ind i et voksende marked, i lighed med det initiativ, som Carlsberg for godt et årti siden søsatte med Semper Ardens, der var et modtræk over for alle de blomstrende mikrobryggerier.
Vi kan blot håbe, at tendensen holder, og at forbrugerne vil støtte op om god, dansk håndværksost, købt hos en fagmand.

På kortet (klik på kortet) finder du de danske ostebutikker. Besøg dem! Smag på osten!

Du kan zoome ind (vælg evt. satellitvisning for at se butikken tæt på) og vælge den enkelte butik for at se kontaktoplysninger og evt. oplysninger om produkter.

Symbolerne betyder følgende:


 Medlem af Ostehandlerforeningen
 Ikke medlem af Ostehandlerforeningen

Ostehandlerforeningens hjemmeside finder du mere information.

1 kommentar:

Радомир Эра sagde ...

Hvis du hadde økonomiske problemer, er det på tide at du smiler. Du trenger bare å kontakte Mr. Benjamin med beløpet du ønsker å låne og betalingsperioden som passer deg, og du vil ha lånet ditt på mindre enn 48 timer. Jeg tjente nettopp for sjette gang på et lån på 700 tusen dollar i en periode på 180 måneder med mulighet for å betale før utløpsdatoen. Ta kontakt med ham så ser du at han er en veldig ærlig mann med et godt hjerte. Hans e-postadresse er lfdsloans@lemeridianfds.com og hans WhatApp-telefonnummer er + 1-989-394-3740