Translate

torsdag den 11. februar 2016

Litteratur på dansk om ost

Camilla Bojsen-Møller: Ost på bordet - guide, opskrifter og tilbehør, Samvirke 2015, 1. udgave, 151 sider. Osteguide og kogebog med 40 madopskrifter, der alle har ost som tema.
Biblioteket  Saxo

Juliet Harbutt: Alverdens oste, Atelier 1999, 1. udgave, 256 sider
Guide til alverdens oste, inklusive 100 opskrifter med ost som vigtig ingrediens.
Biblioteket  Saxo

Roz Harbutt, Denny & Juliet: Kokkens bog om oste, 1999, 256 sider
Biblioteket  Atelier

Kirsten Iversen: Bogen om ost - mild moden mangfoldig - lav din egen ost, Niche 2011, 135 sider.
Grundig og vidende bog om ost, inklusive ostens kulturhistorie, biologi og kemi, ostetyper, ostefremstilling, osterecepter, opskrifter med ost.
Biblioteket  Saxo  Hjemmeproduktion  Hjemmeriet

Kirsten Iversen: Hjemmelavet Ost, Klematis 2001, 72 sider
Biblioteket  Hjemmeproduktion

Kirsten Iversen: Hjemmeosteri : Opskrifter og gode råd til hjemmemejeristen. Dansk Hjemmeproduktion 2011, 15 sider.
Biblioteket

Kirsten Iversen: Opskriftshæfte til ostelavning, Hjemmeproduktion.dk
Grundig trin-for-trin vejledning i ostefremstilling for hytteost, camenbert, brie, castello, feta, ost i olie, havarti, danbo, ricotta og flødeost. Med tegninger.
Hjemmeproduktion

J M Buch Kristensen: Osteteknologi, Erhvervsskolernes Forlag 2008 (3. udg.), 279 sider.
Lærebog i ostefremstilling for mejeriteknologer. Beskriver detaljeret fremstillingsprocessen ved de fleste  kendte oste, danske som udenlandske.
Biblioteket

Jørgen Mønster Pedersen: 50 oste du skal smage før du dør, Gads Forlag 2009, 226 sider.
Den kendte vin- og madskribent viser vej til 50 fantastiske oste fra hele verden.
Biblioteket  Saxo

Gunnar Roed: Ostehandelens leksikon, Ostehandlerforeningen for Danmark 1976, 103 sider.
Biblioteket  Saxo 

Ingen kommentarer: